Εξωτερική Κουζίνα
Δημιουργήστε την με την έμπειρη ομάδα μας
Δημιουργήστε την με την έμπειρη ομάδα μας
Η εταιρεία μας σχεδιάζει και κατασκευάζει ολοκληρωμένες λύσεις εξωτερικής κουζίνας (outdoor kitchen) για περίπου μια δεκαετία. Έχοντας αποκτήσει γνώση και εμπειρία, οι εξωτερικές κουζίνες που δημιουργούμε είναι ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, πρακτικές στην χρήση και εύκολες στην συντήρηση τους. Ο σχεδιασμός των κατασκευών μας είναι ευέλικτος και προσαρμόζεται σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη του εκάστοτε χώρου και τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, πάντα με απώτερο σκοπό να πετύχουμε στον απόλυτο βαθμό την συνύπαρξη χρηστικότητας και design. Τα βήματα ανάλυσης που ακολουθούμε, ώστε να αποκτήσουμε τις πληροφορίες και τα στοιχεία για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό της δικής σας εξωτερικής κουζίνας είναι τα παρακάτω:
Το πρώτο βήμα στον σχεδιασμό της εξωτερικής σας κουζίνας είναι η μελέτη του διαθέσιμου χώρου που θα γίνει η κατασκευή, τα σημεία που θα υπάρχουν παροχές όπως νερό (κρύο/ζεστό), ρεύμα, αποχέτευση κτλ., αν ο χώρος θα είναι σκεπασμένος ή όχι, την απόσταση της εξωτερικής κουζίνας από την κουζίνα του εσωτερικού χώρου και αν υπάρχει δυνατότητα για εγκατάσταση καμινάδας. Επίσης, εξετάζουμε τον σχεδιασμό της εξωτερικής κουζίνας σε σχέση με την αρχιτεκτονική του χώρου αλλά και την πρακτική χρήση που απαιτείται.
Μια από τις βασικές ερωτήσεις που κάνουμε είναι «Τι σας αρέσει να ψήνετε;». Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα βοηθήσει να προσδιορίσουμε τις συσκευές που θα πρέπει να εντάξουμε στον σχεδιασμό της εξωτερικής σας κουζίνας. Για παράδειγμα, κλασσικά ελληνικά ψητά όπως κοντοσούβλι, κοκορέτσι και ολόκληρο αρνί, ιδανικά προετοιμάζονται με μηχανισμό σούβλας και κάρβουνο. Εναλλακτικά, ένθετες ψησταριές αερίου μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές μεθόδους ψησίματος εύκολα και γρήγορα. Καθώς οι ικανότητες και οι επιθυμίες κάθε ψήστη είναι διαφορετικές, η εταιρεία μας εμπορεύεται προϊόντα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων. Από βασικές απαιτήσεις ενός χομπίστα ψήστη μέχρι και τις πιο απαιτητικές ενός επαγγελματία chef.
Τώρα που γνωρίζουμε τα γεύματα που σας αρέσει να προετοιμάζετε, θα πρέπει να εξετάσουμε «Για ποιόν» θα τα προετοιμάζετε. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε και να εντάξουμε στον σχεδιασμό μας τις κατάλληλες συσκευές για τις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες. Αν μια εξωτερική κουζίνα θα χρησιμοποιείται για οικογένεια και φίλους μέχρι 8 -10 άτομα για παράδειγμα ή αν θα χρησιμοποιείται για μεγαλύτερες παρέες με 20, 30 ή παραπάνω άτομα. Για κάθε περίπτωση έχουμε διαθέσιμα προϊόντα να σας προτείνουμε όπως ψησταριές αερίου ή κάρβουνου σε διάφορα μεγέθη, πλαϊνούς καυστήρες αερίου ή επαγωγικούς ώστε η εξωτερική σας κουζίνα να μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα σε κάθε περίσταση.
Αποκτώντας καλύτερη εικόνα των κυρίων αναγκών της ιδανικής – για εσάς – εξωτερικής κουζίνας μπορούμε να εξετάσουμε μερικά επιπλέον στοιχεία. Η πιο συχνή ζήτηση σε τύπο συσκευής μετά τις βασικές συσκευές ψησίματος είναι τα ψυγεία. Επίσης, συσκευές όπως pizza ovens, kamado grills, teppanyaki grills, planchas, steak grillers και άλλες προσθέτουν επιπλέον δυνατότητες στην ψυχαγωγία και την απόλαυση των καλεσμένων σας. Οι αποθηκευτικοί χώροι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν κατά τον σχεδιασμό ώστε ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε την εξωτερική σας κουζίνα, πράγματα όπως η φιάλη, τα κάρβουνα, τα αξεσουάρ ψησίματος κτλ. να είναι τακτοποιημένα, καθαρά και προστατευμένα, έτοιμα για το επόμενο σας ψήσιμο.